Zoetermeers Dagblad | Aanvragen kunst- en cultuurprojecten kan weer
mainImage

Aanvragen kunst- en cultuurprojecten kan weer

13 januari 2021, 19:21 uur
Den Haag & Regio

Per 1 februari kunnen mensen die een Haags kunst- of cultuurproject organiseren dat minimaal een jaar duurt, daar weer subsidie voor aanvragen. Dat maakte wethouder Robert van Asten woensdag bekend in zijn Cultuur Actueel.

Het gaat om een nieuwe ronde voor een 'nieuwe' regeling: de Haagse kunst- en cultuurprojecten. De oude subsidieregelingen Culturele Projecten en Broedplaatsen zijn namelijk samengevoegd tot deze nieuwe regeling.

De subsidie, en dus ook het aanvragen daarvan, staat open voor professionele kunst- en cultuurorganisaties, broedplaatsen en kunstenaars die actief zijn in Den Haag. De kunstvorm maakt niet uit, dat kan gaan om muziek, theater, dans, film, literatuur, beeldende kunst of een combinatie daarvan.

Organisatoren kunnen subsidie aanvragen voor zowel projecten voor onderzoek en experiment door broedplaatsen als voor publieksgerichte projecten door culturele organisaties, broedplaatsen of kunstenaars.

Er zijn verschillende aanvraagperiodes voor de verschillende projecten: https://www.denhaag.nl/nl/subsidies/subsidies-cultuur-en-evenementen/subsidie-kunst-en-cultuurprojecten-aanvragen.htm