ASN Bank lanceert Gouden Eekhoorn Awards

24 May 2024, 08:29 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ASN Bank

De in Den Haag gevestigde ASN Bank lanceert een nieuwe onderscheiding: de Gouden Eekhoorn Awards. De prijs is bedoeld voor duurzame initiatieven die inspireren en bijdragen aan een betere wereld.

De awards worden in september uitgereikt aan duurzame initiatieven die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Er zijn prijzen te winnen in drie categorieën: individuele initiatieven, groepsinitiatieven en initiatieven van jongeren. Inmiddels hebben al meerdere initiatieven zich aangemeld, zoals een afvalruimer en een speelgoedbibliotheek.

Een jury kiest per categorie vijf inspirerende initiatieven. Uit deze Top 5 wordt vervolgens per categorie één winnaar gekozen. Deze gelukkigen ontvangen de Gouden Eekhoorn Juryprijs. Ook het publiek deelt een prijs uit: de Gouden Eekhoorn Publieksprijs. Voor deze prijs kan tussen 2 en 13 september gestemd worden. Alle winnaars van een Award krijgen een geldbedrag van duizend euro.

"Iedereen met groene bedoelingen is voor ons goud waard", zegt Stefanie Fernández van Leeuwen-Leenman, de directeur Klant & Dienstverlening van de ASN Bank. "Als we allemaal iets doen en een voorbeeld nemen aan de inschrijvers, maken we de wereld een beetje schoner, veiliger en mooier. Als juryvoorzitter kijk ik enorm uit naar de inzendingen."