Benefietavond voor bekende Hagenees Jeffrey Huf

3 March 2024, 10:24 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Jeffrey Huf (Facebook)

Vrienden van Jeffrey Huf organiseren op donderdag 21 maart een benefietavond om geld in te zamelen voor een experimentele medische behandeling van de bekende Hagenees.

Huf werd enkele weken geleden opgenomen in het ziekenhuis met een wondje aan zijn teen, een ontsteking door zijn suikerziekte. In het ziekenhuis bleek dat er een gevaarlijke bacterie in zijn linkervoet zat en dat twee tenen moesten worden verwijderd. Ook is er een kans dat het hele onderbeen van de Hagenaar moet worden geamputeerd. Tien jaar geleden werd bij Huf al een deel van zijn rechterbeen afgezet.

Jeffery Huf laat zijn voet nu behandelen met bacteriofagen uit Georgië. Bij deze experimentele behandeling eten de fagen als het ware de bacteriën in zijn voet op waardoor de wond kan helen. De behandeling wordt echter niet vergoed door de verzekeraar. De kosten kunnen oplopen tot 10.000 euro.

Om geld in te zamelen voor de behandeling met fagen is er op donderdag 21 maart een benefietavond in Arc Avenue aan de Maanweg in Den Haag. Er wordt die avond opgetreden door artiesten als Mike Peterson, Quido, Captain Midnight, Outsiders, John Medley en Billy the Kit. De toegang bedraagt 27,50 euro of 100,00 euro inclusief diner.