Boekids Festival Den Haag gaat verder met My First Festival in Utrecht

27 November 2023, 12:39 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Raymond van Mil

Twee decennia lang was Den Haag de thuisbasis voor het Boekids Festival waarvan afgelopen zondag de laatste editie plaatsvond. Boekids is een literatuurfestival voor kinderen en jongeren en trok zondag honderden belangstellenden naar het Paard in Den Haag met optredens van onder meer Geronimo Stilton, Claude, Britt Dekker.

Het festival maakt vandaag bekend dat het een samenwerking is aangegaan met My First Festival in Utrecht, dat op 28 december zal plaatsvinden in TivoliVredenburg. Tevens maakt directeur Ellen van Heijningen van Boekids haar afscheid bekend. "Als iemand in Den Haag de ketting van mij wil overnemen, dan mag dat." Ter afsluiting van de laatste editie presenteerde zij zondag het eerste exemplaar van haar eigen geschreven kinderboek ‘Mochi in Parijs’.

"De laatste editie in het Paard was een emotionele rollercoaster voor mij", zegt Ellen van Heijningen. "Het is ongelofelijk om te zien hoe Boekids Festival door de jaren heen is gegroeid en zoveel kinderen en jongeren met diverse achtergronden in contact heeft gebracht met literatuur. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van dit geweldige festival, maar ik geloof sterk in de nieuwe richting die het zal inslaan. Het is tijd voor mij om nieuwe avonturen aan te gaan en ruimte te maken voor frisse energie en leiderschap bij Boekids Festival."

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Raymond van Mil.

My First Festival

Van Heijningen: "De samenwerking met Utrecht markeert een nieuw hoofdstuk, maar nog steeds met dezelfde missie om kinderen en jongeren te blijven inspireren en betrekken bij literatuur en hen te stimuleren om actief met taal bezig te zijn. We geloven sterk dat Utrecht de aangewezen stad is voor de volgende fase van ons avontuur. Mede het het feit dat Utrecht de titel draagt van literaire hoofdstad van Nederland. Deze stad ademt literatuur en biedt een vruchtbare bodem voor de verdere groei van ons festival."

Het My First Festival in TivoliVredenburg op 28 december is, net zoals Boekids Festival, een evenement gericht op kinderen en hun families. Het is een festival waar kinderen voor het eerst kennis kunnen maken met livemuziek in een toegankelijke omgeving. Het festival biedt verschillende activiteiten en optredens die speciaal zijn ontworpen voor kinderen, waaronder muzikale optredens, workshops, interactieve sessies en andere creatieve en vermakelijke activiteiten. Het doel is om jonge kinderen op een leuke manier in contact te brengen met muziek en cultuur.