Capriole Café in de Binckhorst wordt PuuRR aan de Binck

13 April 2024, 14:08 uur
Den Haag & Regio
mainImage
PR
Patrick Proveniers (l) en Reno Hilgersom (r) proosten op de toekomst van PuuRR aan de Binck.

Na bijna acht jaar stopt eind deze maand het Haagse restaurant Capriole Café in de Binckhorst, om een week later met een nieuwe eigenaar te heropenen als PuuRR aan de Binck.

In 2016 opende de familie Ultee hun Capriole Café als restaurant, koffiebar en koffiebranderij in een gerenoveerd fabriekspand aan de Fokkerhaven in de Binckhorst in Den Haag. Het concept was direct een hit met in 2018 een tweede plaats in de Misset Koffie Top 100 bij  de strijd om de lekkerste koffie van Nederland en winst als mooiste koffiebar van Nederland. De sluiting van Capriole Café volgt op de recente overname van de koffiebedrijven van Capriole Coffee Service in Nederland en België.

Mede-eigenaar Pascal Ultee: “Met deze overnames neem ik na bijna dertig jaar afscheid van zowel onze koffiebedrijven als het horecabedrijf. Het is tijd voor een sabbatical om daarna nieuwe plannen te maken. We zijn Capriole Café gestart als huiskamer van het koffiemerk Capriole. Eind 2023 is Capriole Coffee Service onderdeel geworden van de Miko Group. Binnen dit internationale koffieconcern is geen ruimte om een horecabedrijf te exploiteren. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een exploitant die een nieuwe invulling kan geven aan ons restaurant. We geven het stokje door aan Reno Hilgersom, een jonge, ambitieuze horecaondernemer met inmiddels zeven horecabedrijven in de regio, waaronder PuuRR aan de Vliet in Leidschendam.”

“Toen Capriole Café in de verkoop ging zag ik dat dit ook zeer geschikt is voor een PuuRR-locatie”, zegt Reno Hilgersom. “Naast dat het een prachtig pand is, zijn de belangrijkste PuuRR elementen hier ook weer aanwezig. Een terras aan het water met de hele dag door zon en gratis parkeren voor de deur.” De nieuwe zaak opent op zaterdag 4 mei.