mainImage

Docent Haagse Hogeschool uitgeroepen tot meest duurzame docent

25 november 2022, 16:06 uur
Den Haag & Regio

Rosa Groen, docent-onderzoeker bij De Haagse Hogeschool, is uitgeroepen tot de meest duurzame docent van het jaar in het hoger onderwijs.

De titel is bedoeld voor docenten die op een inspirerende manier studenten, collega’s en externe partijen betrekken bij het ontwikkelen en geven van duurzaam onderwijs. De verkiezing is onderdeel van de Dag van de Duurzaamheid in het Onderwijs.

"Het is een grote eer om tot meest duurzame docent te zijn benoemd", zegt Rosa Groen. "Ik ben in 2019 gestopt met vliegen en heb meer duurzame alternatieven ook binnen De Haagse Hogeschool aangekaart. Ik wil mij hard maken om het beleid te veranderen binnen de hogeschool, zodat docenten en studentengroepen vaker met de trein kunnen reizen. En met succes: binnen een straal van 500 kilometer wordt nu de trein gebruikt. Dat mag voor mij nog worden uitgebreid naar alle afstanden binnen Europa."

Tekst gaat door onder foto.

Aanmoediging

Groen werkt met studenten aan onderzoeken rond Vrede, Justitie en Sterke publieke diensten in Den Haag. "In dit onderzoeksproject interviewen studenten jongeren in achterstandswijken. Hiermee probeer ik dit doel bereikbaar en tastbaar te maken voor hen." Daarnaast werkt Groen aan een onderzoek in steden in Europa voor een betere behandeling van arbeidsmigranten. En ze zet zich met de European Impact Hub in voor een groot evenement rond het Europese klimaatbeleid met Frans Timmermans dat in april 2023 zal plaatsvinden. "Deze prijs is voor mij een aanmoediging om door te gaan.”

Het is deze week dubbel feest voor Groen. Ze won niet alleen de verkiezing, maar promoveerde ook aan de Universiteit Leiden. Naast haar promotietraject werkt Groen bij De Haagse Hogeschool als docent-onderzoeker bij het lectoraat European Impact Hub en de opleiding European Studies. Binnen het lectoraat voert ze adviesprojecten uit voor ministeries, gemeenten en uitvoeringsorganisaties.


Foto: De Haagse Hogeschool