Eerbetoon aan Piet de Zoete bij ADO Den Haag-VVV Venlo

25 October 2023, 19:15 uur
Den Haag & Regio , Sport
mainImage

Voor de aftrap van de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen VVV Venlo komende vrijdag om 20.00 uur, is er een eerbetoon aan de op 27 mei dit jaar overleden oud-speler, -trainer en -bestuurslid Piet de Zoete.

Zijn overlijden was aan het begin van de zomerstop. Daarom werd gezocht naar een passend moment om hem te gedenken. De datum van de komende thuiswedstrijd, de laatste voor wat zijn tachtigste verjaardag (6 november 2023) zou zijn, werd als passend geacht. Daarom zal er een minuut stilte in acht worden genomen en dragen de spelers van ADO Den Haag een rouwband.

Piet de Zoete kwam in de zomer van 1961 van SV Loosduinen naar ADO en speelde tot 1975 in totaal 513 wedstrijden voor de club, 344 competitiewedstrijden, 43 bekerduels, 10 Europese wedstrijden en 116 vriendschappelijke wedstrijden. Met ADO won De Zoete in 1968 de KNVB-beker.

Erelid

Na zijn door knieproblemen noodgedwongen beëindigde voetballoopbaan werd hij trainer. En ook in deze functie diende hij maar één club: ADO, FC Den Haag en ADO Den Haag. Als jeugdtrainer, als trainer van het tweede profelftal en driemaal was hij hoofdtrainer ad interim. En ook als bestuurslid diende hij de club in diverse perioden. Vanaf 2007 tot 2022 maakte Piet de Zoete deel uit van de Ledenraad van HFC ADO Den Haag, de vereniging die hem in 2020 voor al zijn verdiensten benoemde tot Erelid.