Festival Jazz en Route haalt Gregory Hutchinson (USA) naar Den Haag

3 December 2023, 16:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
PR

Het festival Jazz en Route wordt op vrijdag 15 en zaterdag 16 december gehouden in Den Haag. Op bijzondere locaties op en rond het Noordeinde treden nationale en internationale artiesten op.

Het festival wordt dit jaar geopend door het Peter Beets Trio en de Amerikaanse wereldster Gregory Hutchinson. Zij treden op in museum Beeld & Geluid Den Haag aan de Zeestraat. Het Peter Beets Trio presenteert deze avond het nieuwe album 'Tchaikovsky Meets The Blues' dat eerder dit jaar werd opgenomen in New York. De Amerikaanse drummer Gregory Hutchinson is special guest bij dit optreden.

Andere artiesten die meewerken aan Jazz en Route zijn onder anderen ParHasard ft. Candy Dulfer (foto onder), Ben van den Dungen Trio, Ryan Bechoe en Floriaan Wempe ft Saul Rubin. Met uitzondering van het programma in Beeld & Geluid en het concert van ParHasard ft. Candy Dulfer zijn alle optredens gratis toegankelijk. Het volledige programma staat hier.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: PR.

Jerry van Rooyen Award

Tijdens de openingsavond in Beeld & Geluid wordt de eerste Jerry van Rooyen Award uitgereikt aan componist, arrangeur en dirigent Joan Reinders. Deze nieuwe Haagse prijs is in het leven geroepen door trompettist Ack van Rooyen (1930 - 2021) samen met vier collega-musici. Ack wenste dat de award een stimulans zou zijn voor musici die zich al jaren inzetten voor de Nederlandse jazzscene en daarvoor meer aandacht verdienen. De award is vernoemd naar zijn broer en arrangeur Jerry van Rooyen. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 5.000 euro en een beeld van kunstenaar Toon Tullemans. De Jerry van Rooyen Award zal worden uitgereikt door Lee Towers.