Gemeente begonnen met uitdelen 1.500 gratis bomen

25 November 2022, 08:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Hethaagsegroen.nl

De gemeente Den Haag is deze week begonnen met het uitdelen van 1.500 gratis bomen aan bewoners, scholen, ondernemers en sportclubs.

Voor de Actie ‘Bomen voor Den Haag’ van de gemeente en Duurzaam Den Haag konden bewoners vanaf het voorjaar een gratis boom aanvragen. Een van de buurten waar veel bomen zijn aangevraagd is het Regentessekwartier. Medewerkers van het Haagse Groenbedrijf gingen op pad om daar de eerste gratis bomen uit te delen. Bij elke boom zit ook een zak tuinaarde, een paal om de boom mee vast te zetten en een vel met plantinstructies.

Volgens directeur Joris Wijsmuller van Duurzaam Den Haag is 'Bomen voor Den Haag' een mooi voorbeeld van een actie waarbij steeds meer bewoners en buurtinitiatieven duurzaam doen. "Door letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen te steken, dragen bewoners bij aan een groenere stad. Daarmee inspireren zij ook hun vrienden, familie en buren. Volgend jaar hopen we nog meer bomen uit te mogen delen in de versteende buurten van Den Haag. Want juist daar valt zo veel te winnen.”

Tekst gaat door onder foto.

Mooier, beter leefbaar

Anne Mulder, wethouder Buitenruimte, is ontzettend blij dat er zoveel bewoners, scholen, ondernemers en sportverenigingen een gratis boom hebben aangevraagd. “Met iedere boom die wordt geplant, maken we onze stad weer mooier, beter leefbaar en klaar voor toekomst. Want bomen geven schaduw in de steeds warmere zomers, zuigen het regenwater op bij flinke buien en dragen bij aan de biodiversiteit in onze stad. We willen Den Haag dus graag groener maken, maar we kunnen het niet alleen. Daarom delen we ook volgend jaar weer bomen uit”, aldus Mulder.

Lees meer op www.hethaagsegroen.nl.