Gerben van den Berg nieuwe directeur Nationaal Comité 4 en 5 mei

27 November 2023, 14:14 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Nationaal Comité 4 en 5 mei

Per 1 december 2023 treedt Gerben van den Berg uit Den Haag aan als directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Hij volgt daarmee Arianne de Jong op.

Van den Berg was eerder werkzaam als Hoofd communicatie, lid van het management en woordvoerder van het Nationaal Comité. Hij is daardoor goed thuis in het werkveld van het herdenken van oorlogsslachtoffers, het vieren van vrijheid en het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. De komende periode wil hij zich hier als directeur van het comité met hart en ziel voor blijven inzetten.

“Het blijft, ondanks het verstrijken van de tijd, nog steeds van groot belang dat we stil blijven staan bij al die mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna voor onze vrijheid vochten, in verzet kwamen of werden vermoord. De belangrijkste opdracht van het Nationaal Comité is ervoor te zorgen dat dit leed en deze offers nooit aan betekenis inboeten,” aldus Van den Berg.

De Hagenaar werkte voordat hij bij het Nationaal Comité aan de slag ging ruim tien jaar als woordvoerder van de burgemeester van Den Haag.