Geslaagde leerlingen hijsen de vlag en hun rugzak op Haags stadhuis

12 June 2024, 15:46 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Frank Jansen

Een spannende dag voor Haagse scholieren: vandaag kregen ze de uitslagen te horen van hun eindexamens. Amira, Magdalena, Ronny en Annika zijn geslaagd en mochten hun rugzak en de vlag hijsen op het dak van het stadhuis, samen met onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer.

Meer dan 5.000 Haagse leerlingen hebben vandaag in spanning gewacht op het bevrijdende telefoontje. Traditioneel wordt op deze dag de vlag met rugzak gehesen op het dak van het stadhuis door geslaagde leerlingen. Dit jaar waren dat Amira El Arkoubi van het Edith Stein College, Magdalena Rogocz van Praktijkschool De Einder, Ronny Kortekaas van het Maris College en Annika Heller van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.

Bredemeijer: “Ik wil iedereen die geslaagd is van harte feliciteren! Enorm leuk om met deze vier scholieren op het dak van het stadhuis de vlag te hijsen. Het is een spannende dag geweest en ik ben trots op al die leerlingen die vandaag goed nieuws hebben ontvangen. Heel veel succes voor wie nog een herexamen gaat doen, of het net niet heeft gehaald.”