Goldband uit Den Haag kondigt nieuw album aan: 'Samen Tegen Elkaar'

23 May 2024, 16:52 uur
Den Haag & Regio
mainImage
PR

Na het delen van de eerste singles ‘You & Me’ en ‘Sex’ kondigt Goldband, een van de bekendste Haagse acts van het moment, hun tweede studioalbum aan. Het album gaat ‘Samen Tegen Elkaar’ heten en bevat vijftien songs.

De populairste festivalact van de afgelopen jaren, maar bovenal beste vrienden Milo, Karel en Boaz. kondigen vandaag, drie jaar na hun doorbraaksucces ‘Betaalbare Romantiek’, hun tweede studioalbum aan. Vanaf 14 juni zijn de nieuwe songs beschikbaar op alle streamingplatforms, op lp, cd en indie-only gelimiteerd gekleurd vinyl.

Na een stormachtige introductie wist de band binnen drie jaar alles te doen waar de meeste artiesten een hele carrière voor nodig hebben. Uitverkochte shows, mainstages van alle grote festivals, platina platen, Edisons en mediaschandalen volgden elkaar zo snel op dat er in het vacuüm van deze duizeling wel nieuwe muziek gemaakt moést worden. Het resultaat: vijftien zeer serieuze en obscure liedjes.

Op het nieuwe album verkennen Milo, Boaz en Karel de relatie met zichzelf, met elkaar en met de prachtige storm die zij gecreëerd hebben: Goldband. Het album laat zien hoe drie eenvoudige jongens uit Den Haag in no-time grote sterren werden en welke impact dat heeft gehad op vriendschappen, zelfbewustzijn en liefde. Daarnaast schijnt het album ook een licht op een breder maatschappelijk thema. De wereld staat in brand, de systeemfouten worden pijnlijk zichtbaar en iedereen is samen tegen elkaar.