Groot tekort aan chauffeurs voor zorgvervoer in Den Haag

3 June 2023, 12:32 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Per direct kunnen zestig chauffeurs aan de slag in het zorgvervoer van Den Haag en omgeving. Noot Personenvervoer, dat onder de naam AV070 het wmo-vervoer in Den Haag organiseert in opdracht van de gemeente, gaat op vrijdag 9 juni in het stadion van ADO Den Haag een grootschalig wervingsevenement houden om nieuw personeel te vinden.

“Den Haag is een unieke gemeente, in die zin dat wij geen andere gemeente in Nederland kennen die zo ruimhartig is als het gaat om doelgroepenvervoer”, zegt Martijn Kersing, directeur van Noot. “Het is dan ook een uitdagende klus waarvoor we graag in contact komen met nieuwe chauffeurs.”

In 2022 voerde AV070 480.000 ritten uit, goed voor in totaal 2,5 miljoen kilometers. Van het Wmo-vervoer maken in Den Haag 14.000 pashouders gebruik. Daarvoor betalen zij een bedrag van 28 euro per kalenderjaar voor een onbeperkt aantal ritten, of dat nou naar het ziekenhuis is of naar de kapper of de bioscoop. 

"Wij hebben twee recruiters die de hele dag op pad zijn om kandidaten te spreken en trekken maandelijks 40.000 tot 60.000 euro uit voor wervingscampagnes, flyers en advertenties", zegt directeur Martijn Kersing. "Wij bieden volop baankansen aan jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders en gepensioneerden. En dankzij het meerjarige contract met de gemeente Den Haag kunnen we nieuwe chauffeurs perspectief bieden op een langdurige overeenkomst.”

Personeelstekort

“Chauffeurs van Noot zijn van grote maatschappelijke waarde, want zij vervoeren veel inwoners die hulpbehoevend zijn of een beperking hebben. Daardoor blijven mensen mobiel en kunnen zij blijven deelnemen aan de samenleving”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal, verantwoordelijk voor de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). “Ik ben dan ook erg blij met de wervingsdag. Noot kampt met een personeelstekort. Gelukkig doet het er alles aan om dat op te lossen.”