Haagse band Kane komt met protestsong tegen oorlog in Gaza

3 December 2023, 15:51 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Kane/PR

De Haagse band Kane brengt maandag 4 december een nieuwe single uit als protestsong tegen de oorlog in Gaza. Het nummer 'War ends today' is morgen vanaf 16.00 uur te horen op de radio en de verschillende streaming-platforms.

De opbrengst wordt door de hulporganisatie Save The Children gebruikt om kinderen in de bezette Palestijnse gebieden te voorzien van onderdak, medische zorg, voedselhulp, schoon water en mentale steun.

Bandleden Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen van Kane schrijven op Instagram dat zij ‘War ends today’ in één week hebben geschreven, "gedreven door bezorgdheid en compassie". Ze noemen de single "niet zomaar een lied, maar een belofte, een actie, een bijdrage aan hoop voor kinderen in de meest hopeloze oorlogssituaties".

"Zoals velen van jullie worden wij ook meegesleurd door emoties voortkomend uit bezorgdheid over een, naar het lijkt, constante stroom ellende uit de wereld met op dit moment als hoofdader de oorlog op kinderen in Gaza. Wij willen iets doen. Wij willen in actie komen. Niet omdat we denken dat het wereldvrede gaat veroorzaken. Niet omdat we denken dat wij iets meer zijn dan een klein deel van een druppel die een verschil kan maken. Maar wel omdat we weten dat niets doen, niets zeggen, niets uiten, voor ons geen optie is."

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Kane | Save The Children.

Reünieconcerten

De tien jaar geleden gestopte rockband Kane maakte in september bekend weer bij elkaar te komen voor een serie van vijf reünieconcerten in de Ziggo Dome in Amsterdam volgend jaar juni. Ter gelegenheid van de reünie verscheen eerder al de single ‘What are you waiting for?’, dat in de Top 40 niet verder kwam dan de 33e plaats. Op Videoland is sinds enkele maanden de documentaire ‘Kane: A Story Recorded’ te zien, over de opkomst en ondergang van de Haagse band.