UPDATE: Haagse benefietacties voor slachtoffers aardbevingen Marokko

18 September 2023, 09:51 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

De komende weken worden in Den Haag en Rijswijk meerdere benefietacties gehouden voor slachtoffers van de aardbevingen in Marokko.

Komende woensdag is er van 09.00 tot 16.00 uur een Liefdadigheids Bazar in Buurthuis SamSon aan de Van Ostadestraat in Den Haag. Met onder meer kinderactiviteiten, een foodcourt en een veiling wordt geld ingezameld. De Bazar is een initiatief van Stichting Jeugdwerk Den Haag, Stichting de Talenten Klup en Centre Benae.

Donderdag organiseert de Stichting Pikala in Marrakesh een fundraiser in strandpaviljoen The Fat Mermaid op Scheveningen. Met een veiling en een bingo wordt geld ingezameld. Verder is er muziek en worden er Marokkaanse snacks verkocht voor het goede doel. De benefiet start om 20.00 uur en duurt tot middernacht.

Op zondag 1 oktober organiseert de Stichting Escamp voor Vrouwen een benefietmiddag in de Rijswijkse Schouwburg, met tussen 13.00 en 18.00 uur diverse optredens, Marokkaanse lekkernijen en een veiling. De opbrengsten zijn bedoeld voor de wederopbouw van een weeshuis bij de stad Taroudant in het zuiden van Marokko. Door de aardbeving is het weeshuis ingestort.