Haagse hippies verdacht van mishandeling melden zich bij politie

25 May 2023, 14:13 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Politie

De twee mannen die begin dit jaar tijdens het Carnaval in de binnenstad van Eindhoven een 29-jarige man uit die stad bewusteloos sloegen, hebben zich gemeld bij de politie.

De politie plaatste eerder deze week onherkenbaar gemaakte foto's van de twee online. De mannen, die verkleed waren als hippies, kregen een week de kans zich te melden. Anders zou de politie herkenbare foto's van hen online plaatsen.

De twee verdachten maakten deel uit van een grotere groep, allen afkomstig uit de regio Den Haag en allen hetzelfde verkleed: als hippies dus. Ze reisden op 19 februari af naar het zuiden om Carnaval te vieren, maar twee van hen hebben zich dusdanig misdragen dat politie Eindhoven ze zocht.

Tekst gaat door onder foto.

Bewusteloos

Het feest was voor het 29-jarige slachtoffer ook meteen voorbij. Hij kreeg onder meer een vuistslag in het gezicht, viel daarna met zijn hoofd tegen een elektriciteitskastje en raakte bewusteloos de grond. Hij werd wakker bij de EHBO en vanuit daar is hij met een taxi naar huis gegaan. Hij voelde zich behalve misselijk ook duizelig en had een stekende pijn in zijn hoofd. Deze pijn heeft hij nu nog. Verder is er een tand uit zijn mond geslagen en had hij schaafwonden in zijn gezicht.