Honderden scouts uit Zuid-Holland naar Zuid-Korea

10 January 2023, 10:30 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Scouting Nederland

Bijna 2.000 Nederlandse scouts doen dit jaar in Zuid-Korea mee aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld.

Er komen ruim 50.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen in het Aziatische land. Uit Zuid-Holland vertrekken 227 jonge scouts in de zomer naar Zuid-Korea. De World Scout Jamboree wordt eens in de vier jaar georganiseerd.

De komende maanden staan verschillende kennismakingsweekenden op de planning om de Nederlandse scouts voor te bereiden op hun reis. In de voorbereidingsweekenden is eerst het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma.

Tekst gaat door onder foto.

Cultuur en gebruiken

Ook maken de scouts in de voorbereiding al kennis met de Zuid-Koreaanse cultuur en gebruiken, zodat ze zich tijdens de reis door Zuid-Korea goed weten te redden.

In 1937 en 1995 werd de World Scout Jamboree in Nederland georganiseerd. Dit jaar organiseert Zuid-Korea de World Scout Jamboree van 1 tot en met 12 augustus.