Invoering betaald parkeren in Kijkduin en Vogelwijk uitgesteld

3 April 2024, 13:28 uur
Den Haag & Regio
mainImage
gemeente Den Haag

De invoering van betaald parkeren in Kijkduin en de Vogelwijk wordt uitgesteld. Dat schrijft wethouder Arjen Kapteijns van Mobiliteit in een brief aan de gemeenteraad.

In Vogelwijk Midden en Zuid is de invoering verplaatst van 1 april naar 1 mei. De invoering in Kijkduin is tot nader order uitgesteld, totdat de bouwwerkzaamheden zijn afgerond. "Het college geeft er de voorkeur aan om een parkeerregulering in te voeren bij grootschalige bouwprojecten vanaf het moment dat de bouwwerkzaamheden zijn afgerond en volledig is opgeleverd", aldus Kapteijns.

Ook wil de wethouder meer tijd nemen om inwoners, ondernemers en instellingen goed te informeren over het betaald parkeren, de vergunningsmogelijkheden en vergunningsaanvragen. Recent zorgden wijzigingen in het parkeerbeleid in Laak en Rustenburg-Oostbroek voor veel onrust in die wijken, juist ook omdat de communicatie niet goed was gegaan.

Er wordt nog onderzocht wanneer de parkeerregulering in Kijkduin wel ingevoerd kan worden. Kapteijns schrijft te verwachten dat het pas in de eerste helft van 2025 zal zijn.