Jubileumboek ADO Den Haag wordt zondag gepresenteerd

10 November 2023, 12:00 uur
Den Haag & Regio , Sport
mainImage

Het Jubileumboek van ADO Den Haag wordt komende zondag 12 november officieel gepresenteerd in het Bingoal Stadion, rondom de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het samenstellen van het bijzondere boekwerk. Het telt maar liefst 728 pagina’s en bijna 1.000 foto’s. De verhalen in het boek gaan over de rijke geschiedenis van ADO Den Haag vanaf de start in 1905 tot aan vandaag.

Verschillende interviews, nostalgische verhalen en nog nooit vertelde anekdotes in combinatie met uniek beeldmateriaal maken dit jubileumboek tot een must have voor ADO-fans. Uiteraard is er ook veel aandacht voor de Haagse clubiconen als Wim Tap, Mick Clavan, Aad Mansveld, Lex Schoenmaker, Dick Advocaat en Martin Jol.

De eerste 1.500 fans die het boek in de voorverkoop hebben aangeschaft, staan met een aparte vermelding van hun naam in het boek. Er komt waarschijnlijk geen tweede druk.

Compleet

Schrijvers van het Jubileumboek zijn Jan-Hermen de Bruijn, Piet van der Eijk, Roeland Gelink, Rob Langeveld, Frans Leermakers, Henk Mees, Lex Muller en Matty Verkamman. Daarnaast heeft een groep Haagse statistici onder leiding van Rob Guffens een volledig overzicht van cijfers, wedstrijden en namen bijeengebracht. Vanaf 1923 zijn alle wedstrijdgegevens nagenoeg compleet, inclusief opstellingen en doelpunten. In de reeks clubboeken van Kick Uitgevers is ADO het twaalfde deel. Nooit eerder zijn de gegevens over de wedstrijden zo compleet geweest.