mainImage

Justitie eist 2,5 jaar gevangenisstraf voor mislukte straatroof

23 juni 2022, 18:44 uur
Den Haag & Regio

Voor de rechtbank in Den Haag is 36 maanden celstraf, waarvan 6 voorwaardelijk, geëist tegen een 21-jarige Hagenaar die geprobeerd heeft een gouden ketting te stelen van iemand die op een terras zat.

De verdachte reed in september vorig jaar met een 18-jarige vriend op straat toen hij de man met de ketting zag zitten bij koffiehuis Diaantje aan de Meppelweg. De twee stopten daarop de auto en liepen terug naar het terras. Daar kreeg het slachtoffer direct twee schoppen tegen zijn borst. Getuigen zagen een van de mannen ook met een groot mes zwaaien. Pas toen anderen met terrasstoelen boven hun hoofd op de verdachten af kwamen, maakten die zich uit de voeten. Zonder ketting.

De verdachte zei eerst tegen de politie dat hij het slachtoffer kende en ruzie met hem had. Later trok hij die verklaring weer in en zei dat het om geldproblemen ging. Over twee weken doet de rechter uitspraak. De 18-jarige medeverdachte, die iemand op het terras zou hebben gestoken, zal op een later moment ook nog voor de rechter moeten komen.