mainImage

Klimaatactivisten willen snelweg A12 in Den Haag weer blokkeren

7 oktober 2022, 13:55 uur
Den Haag & Regio

Actiegroep Extinction Rebellion is van plan om op zaterdag 15 oktober de snelweg A12 in Den Haag weer te blokkeren. De snelweg ligt naast het ministerie van Economische Zaken en het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. De groep wil dat de politiek stopt met subsidies voor fossiele brandstoffen.

Extinction Rebellion blokkeerde het stuk snelweg dit jaar al een paar keer. Op 21 september werden 21 mensen daarbij opgepakt en op 6 juli ook enkele tientallen mensen. De snelwegblokkades gebeuren vrijwel altijd op dezelfde manier. Sommige mensen gaan op de weg zitten en lijmen zich vast, anderen ketenen zich ergens aan vast. Agenten verwijderen de blokkeerders een voor een en na een tijdje wordt de snelweg weer vrijgegeven. De demonstranten gaan naar het politiebureau en worden daarna weer vrijgelaten.

De gemeente Den Haag zegt in een reactie: "Demonstreren mag en daarvoor is in Den Haag alle ruimte. Demonstreren moet wel binnen de geldende regels. Blokkades op snelwegen kunnen levensgevaarlijk zijn voor actievoerders en andere weggebruikers."


Door: ANP | Foto: Ingezonden