Koning reikt Eremedaille uit aan Haagse tennisser Richard Krajicek

17 June 2024, 22:44 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP | Patrick van Katwijk

Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag op Paleis Noordeinde de Eremedaille voor Voortvarendheid en Vernuft van de Huisorde van Oranje uitgereikt aan Richard Krajicek. De Haagse tennisser kreeg de onderscheiding voor zijn decennialange maatschappelijke inzet, zoals onder meer via de Krajicek Foundation.

Doel van de Krajicek Foundation is jongeren regelmatig te laten bewegen en ze daarmee een gezonde levensstijl te laten ontwikkelen. Met het Scholarship Programma worden jongeren gemotiveerd zich positief in te zetten voor hun eigen buurt. In 2022 vierde de Krajicek Foundation haar 25-jarig jubileum. Jaarlijks organiseert de Krajicek Foundation in samenwerking met diverse partners de Koningsspelen. In 2013 was Richard Krajicek als lid van het Nationaal Comité Inhuldiging één van de initiatiefnemers van dit sportevenement waar ruim 1,2 miljoen kinderen van 6.000 basisscholen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk aan deelnemen.

Met de toekenning van de Eremedaille voor Voortvarendheid en Vernuft wordt eer betoond aan mensen die tegenover het Koninklijk Huis en de maatschappij blijk hebben gegeven bijzonder uit de blinken in de eigenschappen waaraan de medaille haar naam ontleent.