Landelijke campagne autodelen gestart in Den Haag

29 November 2023, 18:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Bart Maat

In Den Haag is vandaag de landelijke campagne ‘Delen maakt je wereld mooier’ gestart. Tijdens een bijeenkomst vlakbij treinstation Den Haag Centraal gaven staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat en wethouder Arjen Kapteijns van Energietransitie, Mobiliteit en Grondstoffen van de gemeente Den Haag het startsein voor de campagne.

Tijdens de lancering maakten voorbijgangers kennis met autodelen door bijvoorbeeld in gesprek te gaan met mensen die al een deelauto gebruiken. Ook testten bezoekers met een deelautoquiz hun kennis.

Veel mensen blijken nog niet echt bekend te zijn met het concept van autodelen. Volgens onderzoek van I&O staat 28 procent van de respondenten binnen nu en vijf jaar open voor het gebruik van een deelauto. Daarnaast geven mensen aan dat ze ervoor openstaan als autodelen beschikbaar is in hun omgeving. Het aantal deelauto’s is in 2023 gestegen met 23 procent tot 7.920. Van deze deelauto’s is 48 procent elektrisch.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Bart Maat.

Ruimte voor groen

Wethouder Kapteijns: "Den Haag is een groeiende stad, maar we willen dat het ook een leefbare stad blijft. Met de lancering van de campagne 'Delen maakt je wereld mooier' willen we het belang van deelmobiliteit onderstrepen en het gebruik ervan stimuleren. Het gebruik van deelmobiliteit scheelt niet alleen in de portemonnee, maar geeft de Haagse inwoner de vrijheid om gemakkelijk en flexibel te reizen. Daarnaast wordt de druk op ons wegennet verminderd, verbeteren we de luchtkwaliteit en creëren we meer ruimte voor groen."