mainImage

Leger des Heils zet deur open voor mensen die gas willen besparen

30 september 2022, 16:00 uur
Den Haag & Regio

Mensen die uit angst voor een hoge energierekening thuis de kachel uitzetten, zijn de komende wintermaanden welkom in de Buurthuiskamers van het Leger des Heils.

"We zien dat het kabinet weliswaar met een stevig compenserend pakket komt, maar de komende tijd groeien de financiële problemen en bestaansonzekerheid voor een grote groep Nederlanders", zegt kapitein Harm Slomp. "Wij verwachten dat veel mensen deze winter letterlijk in de kou zitten. We zetten daarom onze ruim 100 buurthuiskamers in Nederland vanaf eind oktober in als warme plek. En we vragen andere organisaties, bedrijfsleven, scholen, sportverenigingen en kerken hetzelfde te doen."

In Den Haag heeft het Leger des Heils vier buurthuiskamers: aan de Wasenaarsestraat 8, Engelenburgstraat 2, Pisuissestraat 9 en de Ambachtsgaarde 198.

Goed gesprek

In de Buurthuiskamers kunnen mensen terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een goed gesprek of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Wat de openingstijden zijn en wat er precies te doen is, verschilt per dag en per locatie. Wekelijks komen er in Nederland al zo’n 15.000 mensen naar de Buurthuiskamers.


Foto: Leger des Heils