Eerste exemplaar boek oud-nachtburgemeester René Bom voor Rutte

23 November 2022, 18:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Omdat minister-president - en goede vriend - Mark Rutte maandag niet aanwezg kan zijn bij de presentatie van de autobiografie 'Rock 'n' roll selfie' van de bekende Hagenaar René Bom, werd het eerste exemplaar woensdag alvast in Het Torentje aan de premier overhandigd. Maandag wordt het boek officieel gepresenteerd in muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag. De boekpresentatie is voor iedereen toegankelijk.

In het boek vertelt René Bom in geuren en kleuren over zijn leven in de Haagse en Nederlandse muziekscene. Bom, al sinds zijn prilste jeugd een markante verschijning in het Haagse straatbeeld, heeft zijn landelijke bekendheid vooral te danken aan zijn activiteiten als 'Mister Parkpop', als Haagse nachtburgemeester en als trouwe vriend van Nederlands langstzittende minister-president Mark Rutte.

De premier schreef het voorwoord van het boek. Rutte: "Als iedereen slaapt, waakt Bom over Den Haag.En dat voelt ontzettend veilig."

Tekst gaat door onder illustratie.

Meijer, Blokhuis & Bolland

De rode draad in Bom’s leven is de rock ‘n’ roll. Hij heeft een indrukwekkende carrière achter de rug als roadie van Haagse en landelijk bekende bands, maar ook als dj, programmeur, presentator, boeker en manager. "Zijn diepe betrokkenheid in de rock ‘n’ roll-scene leverde Bom een groot aantal vriendschappen op". aldus uitgeverij RJR Publishing. "Zoals een waar rock ’n’ roll leven betaamt, bestond zijn leven niet alleen uit hoogtepunten, maar balanceerde hij ook langs diepe afgronden. Dit boek leest weg alsof Bom zelf bij een goed glas bier in een donkere kroeg zijn levensverhaal vertelt. Proost!" Het 196 pagina's tellende boek 'Rock 'n' roll selfie' bevat uiteraard ook veel foto's van Bom met bekende muzikanten, acteurs en anderen.

De feestelijke lancering van 'Rock 'n' roll selfie' in Musicon start komende maandag om 17.00 uur. Onder meer dichter Victor Meijer, interviewer Leo Blokhuis en muzikant Rob Bolland werken mee aan de presentatie. Aansluitend signeert Bom zijn autobiografie.