Meerdere personen aangehouden in centrum, agent mishandeld

18 May 2024, 09:30 uur
Den Haag & Regio
mainImage

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 mei heeft de politie meerdere personen aangehouden, nadat agenten werden gehinderd in hun werk. Na een melding van een onwelwording bij een horecagelegenheid moest de politie ingrijpen toen een groep omstanders de openbare orde verstoorde.

Rond 02.45 uur kreeg de politie een melding van een reanimatie bij een horecagelegenheid. Ter plaatste bleek het niet te gaan om een reanimatie en werd het slachtoffer behandeld door het ambulancepersoneel.  Hij is vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis.

Tijdens de melding kwamen er verschillende personen uit de horecagelegenheid. Buiten op straat zochten verschillende groepen elkaar op en gingen de confrontatie aan. De politie greep op dat moment in, waarna er meerdere eenheden ter plaatste moesten komen.

Uiteindelijk heeft de politie een linie gevormd om de groepen uit elkaar te drijven en richting Den Haag Centraal te sturen. Hierbij zijn verschillende geweldsmiddelen door de politie ingezet.

Er werden vier personen aangehouden door de politie. Twee daarvan zijn op het bureau direct weer heengezonden met een boete. Een andere verdachte is aangehouden voor mishandeling van een agent. Er is ook een persoon aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie.