Nieuwe locatie voor Park+Beach in Den Haag

2 June 2023, 12:30 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Vanaf deze week is het parkeerterrein P+R Hoornwijck van Q-Park langs de A4 opengesteld voor bezoekers van de Haagse kust die gebruik willen maken van Park+Beach.

Hiermee kunnen bezoekers hun auto parkeren en met tram 1 van HTM of een Haagsche Stadfiets naar Scheveningen reizen voor een zeer voordelig tarief. In totaal zijn er nu vier van zulke Park+Beach locaties in Den Haag en dat aantal wordt deze zomer nog verder uitgebreid.

"De Haagse kust wordt drukbezocht", zegt wethouder Anne Mulder van Mobiliteit, Buitenruimte en Scheveningen. "We verwelkomen deze bezoekers met open armen. Echter willen we dat onze kust veilig, leefbaar en bereikbaar blijft. Om dit laatste te bereiken speelt Park+Beach een belangrijke rol. Door hier gebruik van te maken kunnen bezoekers goedkoop, snel en gemakkelijk een bezoek brengen aan de Haagse kust. Park+Beach voorkomt dat automobilisten hun stranddag beginnen in een file op weg naar de kust. Het zorgt er ook voor dat de kust beter bereikbaar blijft, een win-winsituatie dus."

Tekst gaat door onder foto.

Voordelig

Met Park+Beach kan een parkeerplek worden gereserveerd bij een van de deelnemende garages: Q-Park CS New Babylon (tram 9), Q-Park Malieveld (tram 9), World Forum A (tram 1) en vanaf 1 juni dus ook P+R Hoornwijck (tram 1). Vanuit daar kan verder worden gereisd met de tram of, indien beschikbaar, met een Haagsche Stadsfiets. Tot 8 juli is Park+Beach alleen in het weekend en met feestdagen te gebruiken, daarna tot het einde van de zomervakantie elke dag.

Park+Beach kost 6,00 euro voor het parkeren inclusief een tramkaartje voor één persoon. Voor elke medepassagier betaal je een euro extra, met een maximum van vier extra personen. Kinderen jonger dan vier jaar reizen gratis mee. Indien wordt gekozen voor een fiets betaal je 8,00 euro voor het parkeren inclusief een Haagsche Stadsfiets. Voor medepassagiers kost het 2,00 euro extra per fiets.