Nu al ruim duizend inschrijvingen voor Nacht van de Vluchteling 2024

10 February 2024, 12:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Sneller dan ooit tevoren stromen de aanmeldingen binnen voor de Nacht van de Vluchteling, de sponsorlopen in de nacht van 15 op 16 juni tussen verschillende grote steden waarmee geld wordt ingezameld voor projecten van de Stichting Vluchteling.

Een maand na de start van de aanmeldperiode hebben zich al ruim duizend deelnemers ingeschreven voor een van de routes van de Nacht. Er zijn wandelingen van Rotterdam naar Den Haag, Amersfoort naar Utrecht, Nijmegen naar Arnhem, Haarlem naar Amsterdam en Tilburg naar Den Bosch.

Vorig jaar deden 5.500 mensen mee aan de Nacht van de Vluchteling. Daarmee werd meer dan 1.3. miljoen euro ingezameld, dat is gebruikt voor hulp aan Soedanese vluchtelingen, slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië en voedsel voor mensen in Ethiopië en Burkina Faso.

Voor de vijftiende Nacht van de Vluchteling kunnen deelnemers kiezen uit avondroutes van 10 of 20 kilometer in de startsteden, of meedoen aan de "iconische, nachtelijke 40 km route", die rond middernacht begint en van stad naar stad loopt.