Omroep West wint prijs voor fraudeonderzoek LUMC

12 April 2024, 09:36 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Omroep West

Omroep West heeft een Regiohelden Award gewonnen in de categorie 'Nieuwjager' voor het journalistieke onderzoek waaruit bleek dat het LUMC al veel eerder had kunnen ingrijpen om fraude met Europese onderzoeksubsidies te voorkomen, maar dat niet deed. Het gevolg is dat het ziekenhuis uit zeven grote internationale projecten is gezet.

De bekendmaking van de winnaars van de Regiohelden Awards was gisteren tijdens het 'Regiohelden Festival' dat dit jaar in Friesland werd gehouden. De prijs werd in ontvangst genomen door Omroep West-journalist Frank van Deutekom.

"Het is echt fantastisch dat we deze prijs gewonnen hebben`, zegt Van Deutekom. `Het toont aan dat onafhankelijke journalistiek belangrijk is en blijft. Als wij dit onderzoek niet hadden gedaan, was dit nooit naar buiten gekomen. Binnen het LUMC zijn grote veranderingen ingezet, mede naar aanleiding van onze artikelen, dat is mooi om te zien. Je legt dus niet alleen vingers op pijnlijke plekken, maar het leidt ook nog eens ergens toe."