Omwonenden Zuiderpark kamperen opnieuw op eigen Buurtcamping

9 July 2024, 13:50 uur
Den Haag & Regio
mainImage
PR (Buurtcamping Zuiderpark)

Komend weekend wordt er weer met de buurt gekampeerd in het Zuiderpark in Den Haag. En er zijn nog plekken! De Buurtcamping wordt aanstaande vrijdag om 15.00 uur geopend met een optreden van het achtkoppige Haags Straatorkest Eigen Hulp.

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2023 landelijk 600.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd met ruim 17.000 bezoekers en kampeerders. Samen bouwen buurtbewoners de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Komend weekend wordt het Zuiderpark omgetoverd tot Buurtcamping.

Tijdens De Buurtcamping wordt een deel van het park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Samen luisteren naar verhalen of muziek bij het kampvuur en samen eten of bijpraten bij een kop koffie. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: PR (Buurtcamping Zuiderpark).

Kampeerplek reserveren

Het lokale team in Den Haag Zuiderpark heeft nog plek voor enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een handje te helpen of om in hun eigen buurt te komen kamperen. Een kampeerplek reserveren kan hier. Omwonenden mogen ook gewoon even langskomen om de sfeer te proeven.