Onbeperkt070-prijs naar project Niet Aangeboren Hersenletsel

2 June 2023, 08:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Voorall

Stichting Voorall, dat zich inzet voor Hagenaars met een beperking, heeft voor de zesde keer de Onbeperkt070-prijs uitgereikt aan het beste idee om Den Haag toegankelijker te maken voor mensen met een beperking.

De winnaar dit jaar is ervaringsdeskundige Raymond van Soldt voor het project 'Het onzichtbare zichtbaar maken', bedoeld om mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zichtbaarder te maken aan de hand van een training en een persoonlijk paspoort. Hiermee krijgen zij de tools in handen om de onzichtbare beperkingen in lekentaal te kunnen presenteren en communiceren naar hun naaste omgeving, medische zorgverleners en eventuele begeleiders. Aan de prijs is een bedrag van 5.000 euro verbonden.

De tweede prijs, ter waarde van 2.500 euro, ging naar Patricia Camphuijsen, eigenaresse van Strand Paviljoen Grand Plage, voor het initiatief om een gratis toegankelijk toilet met kleedkamer op de Scheveningse boulevard te realiseren.

De uitreiking van de prijzen vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Parkoers in het Zuiderpark. De winnaars kregen de onderscheidingen uitgereikt door wethouder Anne Mulder van Toegankelijkheid.