Onthulling informatiebord over geschiedenis Mozartpark

26 November 2023, 16:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Platform Stad

Op zaterdag 9 december om 13.00 uur onthult gemeenteraadslid Chris van der Helm (VVD) het informatiebord Mozartpark. Het bord is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen het bestuur van de Vrienden van het Mozartpark en de gemeente Den Haag, stadsdeel Loosduinen. Op het bord is een korte geschiedenis van de locatie en de totstandkoming van het Mozartpark te lezen.

Het Mozartpark kwam tot stand als gevolg van protestacties door bewoners tegen de bouw van 60 tot 90 woningen op het voormalige sportterrein van handbalvereniging Wings. Een aantal van hen, die een groene invulling wilden, bundelden hun krachten in de Werkgroep Mozartplantsoen en haalden meer dan 1.700 handtekeningen op tegen de bouwplannen.

Het bewonersprotest werd ondersteund door de gemeenteraadsfracties van VVD en GroenLinks. Een motie van deze partijen werd eind 2017 met grote meerderheid in de gemeenteraad aangenomen, waardoor de bouwplannen van de baan waren. In overleg tussen de gemeente en de Werkgroep Mozartplantsoen werd een plan gemaakt voor een groene invulling dat resulteerde in de aanleg van een buurtpark. De opening van het park vond plaats op 17 september 2021 waarbij het park de officiële naam Mozartpark kreeg.

Vrienden van het Mozartpark

De Werkgroep Mozartplantsoen is inmiddels overgegaan in de stichting Vrienden van het Mozartpark. Het doel van de stichting is het bevorderen van de kwaliteit van het Mozartpark, het exploiteren van de moestuin en het organiseren van activiteiten in het park waarbij wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een QR-code op het infobord verwijst naar de website van de stichting.