mainImage

Ontmoetingsplek voor statushouders en studenten nog één jaar open

25 november 2022, 10:00 uur
Den Haag & Regio

De ontmoetingsplek voor statushouders, studenten en sociaal ondernemers in het voormalige ministerie van Sociale Zaken (SoZa) naast station Laan van NOI mag daar nog minimaal één jaar blijven.

Vier jaar geleden werd de ruimte met de naam Anna & Co in gebruik genomen. Initiatieven zoals KunstVerbind, CC4U, Wool for Warmth, PitZtop, High Sky Fitness en BuurtwerkNederland bouwden sindsdien mee aan de community en gebruiken de werkruimtes gezamenlijk.

“Anna & Co is een plek waar nieuwkomers in de stad zich welkom voelen", zegt directeur Willemijn de Boer van Anna Vastgoed & Cultuur. "Je voelt hier echt dat Den Haag een wereldstad is. Hier zijn in vier jaar tijd zoveel prachtige ideeën gegroeid en zijn nieuwe vriendschappen ontstaan. We zijn blij dat we voor zowel stad als de vastgoedeigenaar nog één jaar deze mooie plek mogen voortzetten."

Tekst gaat door onder foto.

Oekraïense vluchtelingen

"In 2023 wonen in SoZa Oekraïense vluchtelingen, Eritrese nieuwkomers en studenten", zegt De Boer. "Met hen zetten we de ervaringen van afgelopen jaren voort in nieuwe ontmoetingen en verbindingen met de stad. Voor 2024 is onduidelijk of er verlenging van Anna & Co mogelijk is. Eventueel kan een andere plek de community huisvesten. Er is een duidelijke behoefte aan een ontmoetingsplek voor nieuwkomers in de stad."