Opbouw beeldententoonstelling op Lange Voorhout gaat snel

2 June 2023, 14:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Voorhout Monumentaal

Prinses Beatrix opent morgen - zaterdag 3 juni - de tweede editie van de openluchttentoonstelling Voorhout Monumentaal op het Lange Voorhout in Den Haag. Inmiddels zijn de meeste beelden daar al te zien.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Pulchri Studio, de organisator van de beeldententoonstelling. Tot en met 20 augustus staan er midden in het Museumkwartier ruim twintig sculpturen en installaties van kunstenaarsleden van Pulchri en andere beeldhouwers.

Daarnaast zijn voor het eerst ook diverse beelden te zien in een aanvullende expositie in de Kloosterkerk. En ook in het gebouw en de de binnentuin van Pulchri Studio zijn schilderijen, sculpturen en videowerken te bekijken.

Tekst gaat door onder foto.

Openingshandeling

Curatoren van de openluchttentoonstelling zijn beeldhouwer Piet Warffemius en kunstverzamelaar Jan van Huizen, beiden lid van Pulchri Studio.

De opening van de expositie door Prinses Beatrix is komende zaterdag om 16.00 uur. Als openingshandeling neemt zij het eerste exemplaar van de catalogus van de tentoonstelling met ruim twintig monumentale sculpturen in ontvangst.