mainImage

Park Hotel opent de deuren weer als Park Centraal Den Haag

26 oktober 2020, 12:12 uur
Den Haag & Regio

Het Park Centraal Den Haag hotel, 'opvolger' van Park Hotel Den Haag, opent begin volgende maand na een grondige renovatie van het 160 jaar oude pand weer de deuren. Gelegen in het oudste gedeelte van de binnenstad, grenzend aan de beroemde Koninklijke Paleistuinen, siert het hotel de dynamische Hofkwartierbuurt met haar zorgvuldig bewaard gebleven Nederlandse erfgoed, zo laat de nieuwe eigenaar weten.

De geschiedenis van het pand gaat terug tot 1858. In 1912 werd het hotel het eerste door vrouwen gerunde hotel, met een vegetarisch restaurant. Filosofen Bertrand Russell en Ludwig Wittgenstein behoorden tot de beschermheren. "Ik werd verliefd op dit pand toen ik voor het eerst door de deuren liep,” zegt Bram van der Hoek, CEO van eigenaar Sircle Collection. “Je voelt de rijke geschiedenis van het gebouw in zijn botten, en de locatie in Den Haag is ongeëvenaard."

De renovatie is geïnspireerd op de rechte lijnen en kubistische vormen van de beroemde Nieuwe Haagse School. Gasten worden verrast door archiefkunst in het hotel, vintage glas-in-loodramen, hedendaagse kunst van Cate Adriana en een monumentale trap van een leerling van de beroemde Nederlandse architect Hendrik Petrus Berlage.

Het aantal bedden is na de renovatie uitgebreid met 33 tot 153, daarnaast zijn mogelijkheden voor vergaderen enzijn er werkruimten voor wie privé of in teamverband een plek nodig heeft.

 


Foto: parkhoteldenhaag.nl