Parnassia sluit Woonzorgpark Rosenburg af met slagbomen

16 June 2024, 16:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Arcade Wonen

Parnassia in Den Haag start maandag met de plaatsing van slagbomen bij de in- en uitgangen van het Woonzorgpark Rosenburg aan de Albardastraat in de wijk Waldeck. Eind juni zullen deze slagbomen operationeel zijn.

Parnassia meldt dat de maatregel bedoeld is om de veiligheid en het beheer van het terrein te verbeteren en de leefbaarheid van het woonzorgpark te waarborgen. Nu nog worden er regelmatig auto's geparkeerd op het terrein die daar niet horen.

"Door het voorkomen van parkeren door derden, zorgen we voor voldoende parkeergelegenheid voor onze collega’s en bezoekers", laat Parnassia weten. "Het reguleren van het verkeer op het woonzorgpark creëert een veilige omgeving voor voetgangers en fietsers. Het garandeert ook dat de toegangswegen voor hulpdiensten onbelemmerd blijven." De zorginstelling hoopt verder dat de maatregel bijdraagt aan een schoon en leefbaar woonzorgpark. "Het tegengaan van illegaal afval dumpen houdt het gebied schoon en leefbaar voor iedereen."

Bezoekers die geen pasje hebben om de slagbomen te openen, moeten zich voortaan via de intercom melden.

Nieuwbouw

Het Woonzorgpark Rosenburg is de afgelopen jaren herontwikkeld. Historische gebouwen zijn blijven staan. Op andere plekken heeft de verouderde bebouwing plaatsgemaakt voor een mix van woningen, zorgvoorzieningen en een kantoor voor Parnassia. Het terrein heeft 145 sociale huurwoningen voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid, die zorg dicht bij huis nodig hebben.