Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

2 March 2024, 17:46 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

Volgens Omroep West hadden zo'n 150 demonstranten zich bij de ambassade verzameld. De woordvoerster wilde dit aantal niet bevestigen. Op beelden van de regionale omroep zijn enkele tientallen mensen te zien.

De demonstranten waren naar de ambassade gekomen voor een pro-Palestinaprotest, maar moesten zich van de politie verplaatsen naar de president Kennedylaan, een stukje verderop. Omroep West meldt dat dit gepaard ging met "duw- en trekwerk".

De straat voor de ambassade van Israël werd vorige maand enige tijd afgezet. Aanleiding was een dreiging "die uiterst serieus genomen moet worden", zei de Haagse burgemeester Jan van Zanen toen. De burgemeester meldde niet om wat voor dreiging het ging. Na ongeveer twee weken werd de afsluiting opgeheven.
 

 


Door: ANP