mainImage

Poppodium Paard viert Keti Koti met 250 gratis maaltijden

1 juli 2022, 16:15 uur
Den Haag & Regio

In het Haagse poppodium Paard worden vandaag 250 gratis maaltijden heri heri uitgedeeld. Heri heri is een Surinaams eenpansgerecht van aardvruchten als cassave en zoete aardappelen met banaan en bakkeljauw.

Den Haag doet op deze manier voor het eerst mee met Free Heri Heri For All, een landelijk initatief van KIP Republic waarbij meer dan 20.000 maaltijden worden uitgedeeld in verschillende steden om zo Keti Koti te vieren. Vandaag wordt op veel plekken in Nederland, Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij in 1863. In Den Haag wordt de maaltijdactie mede mogelijk gemaakt door The Black Hague Experience, bestaande uit meer dan 25 Haagse black owned businesses.

"Waar verschillende groeperingen samenkomen om het complexe verleden te herdenken, gaat Free Heri Heri For All een stapje verder door eten, kunst, cultuur en mensen met elkaar te verbinden", aldus KIP Republic. "Het doel is om op een verbindende manier, vanuit de samenleving de afschaffing te herdenken en te vieren."

Tekst gaat door onder foto.

Duistere bladzijde

Wethouder Arjen Kapteijns van Integratie en Emancipatie bezocht de uitdeelactie in het Paard. "159 jaar geleden werd de slavernij in Suriname en op de Caribische eilanden afgeschaft. Ook in Den Haag herdenken we deze duistere bladzijde uit onze geschiedenis en blijven we werken aan onze stad die staat voor een samenleving zonder racisme en discriminatie."