Project Mauritshuis Murals krijgt landelijke opvolger: Museum Murals

5 December 2023, 09:51 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Mauritshuis

Op initiatief van museum het Mauritshuis in Den Haag gaat in 2024 het landelijke street art project Museum Murals van start. Het Haagse museum zorgde er eerder voor dat in Den Haag - onder de naam Mauritshuis Murals - vijf gigantische muurschilderingen werden aangebracht op gebouwen. Dat was ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het Mauritshuis.

Net als bij de Haagse voorloper gaan ook bij het landelijke project street artists aan de slag met een mural die is geïnspireerd op een schilderij, object of verhaal uit de collecties van een museum. Er komen twintig muurschilderingen door heel Nederland, van Texel tot Heerlen en van Groningen tot Ouwerkerk. Sommigen midden in een woonwijk, anderen op een oude fabrieksmuur of langs het spoor.

"De Museum Murals zorgen ervoor dat kunst voor iedereen toegankelijk wordt en heel Nederland een beetje mooier", zei directeur Martine Gosselink van het Mauritshuis bij de lancering van het project. “Ik ben supertrots dat een project dat voor ons jubileumjaar in Den Haag begon, straks in heel Nederland van start gaat, in samenwerking met twintig fantastische musea." Museum Murals wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.