Provincie Zuid-Holland op zoek naar Beste Beweeginitiatief 2024

12 April 2024, 14:12 uur
Den Haag & Regio
mainImage
PZH

Voor de derde keer gaat de Provincie Zuid-Holland op zoek naar het Beste Beweeginitiatief van het jaar. Deelnemers aan deze verkiezing maken kans op prijzengeld tussen de  1.500 en 3.000 euro.

Ben jij of ken jij iemand die anderen helpt om in beweging te komen? Doe dan mee aan de verkiezing Beste Beweeginitiatief 2024 en misschien ben jij een van de winnaars. De vier regiowinnaars kunne met het prijzengeld van de provincie hun projecten voortzetten of verder uitbreiden. Een externe jury beoordeelt de inzendingen en let daarbij vooral op initiatieven in wijken waar bewoners minder dan gemiddeld bewegen of wijken die minder dan gemiddeld beweegvriendelijk zijn ingericht. Dit jaar tellen ook publieksstemmen mee. Via een online stempagina kan iedereen straks stemmen.

Het is de derde keer dat de Provincie Zuid-Holland de prijs voor Beste Beweeginitiatief uitreikt. Het provinciebestuur vindt het belangrijk dat er voor alle inwoners genoeg ruimte is voor ontspanning, sport en recreatie. De winnaars vorig jaar waren Zwijndrecht Fit, Swingend Fit uit Hoeksche Waard en Gewoon Doen uit Hardinxveld-Giessendam.

Vorig jaar schreven 37 projecten in. Aanmelden voor dit jaar kan tot en met 31 mei 2024 via de website van Team Sportservice.