Raad in de Stad: Veel ideeën om Segbroek nog mooier te maken

23 May 2024, 13:35 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Ongeveer zeventig bewoners uit Stadsdeel Segbroek kwamen woensdagavond naar een bijeenkomst met gemeenteraadsleden in het Segbroek College in Den Haag.

De gemeente organiseert in alle stadsdelen dit soort bijeenkomsten onder de naam 'Raad in de Stad', om in gesprek te gaan met bewoners en om te horen wat er leeft in de wijken. Met initiatieven zoals Raad in de Stad en Gast van de Raad, waarbij bewoners worden uitgenodigd om naar de raadzaal te komen, wil de gemeenteraad de betrokkenheid van de stad met de gemeentepolitiek vergroten.

Woensdag kwamen de deelnemers met verschillende ideeën om Segbroek nog mooier te maken, die vervolgens werden gepresenteerd aan alle aanwezigen. Bewoners gaven onder meer aan dat zij meer aandacht willen voor verkeersveiligheid en leefbaarheid. De veiligheid in de Goudenregenstraat was een onderwerp dat veel van de aanwezigen bezighield. Bewoners pleitten ook voor betere fietsparkeervoorzieningen en aandacht voor toegankelijkheid.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag.

Belangrijk

Gemeenteraadslid Peter Mekers (D66) was voorzitter van de avond. "Het is goed om te zien dat zoveel bewoners de tijd nemen om met onze gemeenteraad in gesprek te gaan. Wij vinden het belangrijk om goed te luisteren naar wat er speelt in Segbroek." 

De aanwezige raadsleden reageerden positief op de input van de aanwezigen. De punten die zijn ingebracht, worden in september besproken in de gemeenteraad.