mainImage

Raadsleden met bakken huiswerk uit Loosduinen terug naar stadhuis

22 november 2022, 08:00 uur
Den Haag & Regio

De bijeenkomst ‘Raad in de stad’ in popcentrum Popradar in Loosduinen was maandagavond zeer druk bezocht.

Bijna de helft van de Haagse gemeenteraadsleden en ruim honderd inwoners uit stadsdeel Loosduinen waren op de bijeenkomst afgekomen. In groepjes spraken zij over thema’s die in Loosduinen hoog op de agenda staan, zoals de verkeersveiligheid, vergrijzing, overbewoning, jeugdactiviteiten, toegankelijkheid en de inrichting van de openbare ruimte. Ook de soms slechte communicatie vanuit het stadhuis kwam veelvuldig aan bod.

“We hebben een bak huiswerk meegekregen”, zei gemeenteraadslid Judith Klokkenburg van de ChristenUnie/SGP na afloop. Alle vragen, klachten, opmerkingen, suggesties en voorstellen van de bewoners worden verwerkt in een verslag dat volgend jaar zal worden besproken in de gemeenteraad.

Tekst gaat door onder foto.

Commissie Loosduinen

De avond werd ingeleid met een toespraak door voorzitter Pjer Wijsman van de Commissie Loosduinen. Hij verklapte dat het honderdjarig bestaan van Loosduinen als stadsdeel van Den Haag volgend jaar juli uitgebreid gevierd zal worden met muziek, theater, tentoonstellingen en andere activiteiten, maar dat daarvoor nog wel geld van het stadhuis nodig is.

De raadsleden zijn van plan om de komende jaren alle stadsdelen langs te gaan voor soortgelijke bijeenkomsten. De eerstvolgende ‘Raad in de stad’ staat gepland in stadsdeel Scheveningen.


Foto: Nur Icar (Twitter)