mainImage

Schilderswijk Vreedzame Wijk dankzij Kinderwijkraad

23 mei 2022, 12:42 uur
Den Haag & Regio

De Schilderswijk in Den Haag wordt een Vreedzame Wijk dankzij de inzet van de Kinderwijkraad. Burgemeester Jan van Zanen neemt op 1 juni 2022 het Kindermanifest in ontvangst uit handen van de kinderen uit de Kinderwijkraad Schilderwijk.

Kinderen van verschillende scholen in de Schilderswijk hebben samen een Kinderwijkraad gevormd en nagedacht wat zíj belangrijk vinden in hun wijk. Ook hebben ze mensen in de wijk hierover geïnterviewd. Uiteindelijk hebben ze samen vier afspraken gekozen die ze het belangrijkste vonden. Daarna hebben ze mooie tekeningen gemaakt bij deze afspraken. De afspraken en de tekeningen vormen samen het Kindermanifest.

Bij de overhandiging van het Kindermanifest zullen ook alle wijkpartners, die de verklaring mede hebben ondertekend, aanwezig zijn. In de verklaring staan afspraken die zijn bedoeld om de sfeer in de wijken te verbeteren. Zo spreken de scholen, bewoners en welzijnsclubs af dat zij kinderen in de wijken gezamenlijk zullen opvoeden tot nette burgers, die zelf conflicten kunnen oplossen. 

Vreedzame School

De Vreedzame Wijk is afgeleid van het Vreedzame School-programma, waarbij kinderen allerlei sociale en maatschappelijke vaardigheden leren zoals conflicten oplossen, verschillen overbruggen en verantwoordelijkheid nemen voor hun omgeving. 

 


Foto: Trocaire (Wikimedia)