Spectaculaire Rainfall Coat nu te zien in Kunstmuseum Den Haag

4 December 2023, 12:31 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Kunstmuseum Den Haag

Aan de tentoonstelling 'Royals & Rebels' in het Kunstmuseum Den Haag is deze week een spectaculair ontwerp toegevoegd: de Rainfall Coat van Robert Wun.

Het gaat om een zwarte mantel met paraplu, bezet met meer dan 30.000 Swarovski-stenen. De mantel is in februari nog gedragen door zangeres Skin van de Britse rockband Skunk Anansie toen ze een lintje ontving van Koning Charles III. De mantel is zó populair dat het niet mogelijk was om deze gedurende de hele looptijd van de tentoonstelling 'Royals & Rebels – British Fashion' te tonen.

Begin dit jaar mocht het in Londen gevestigde modelabel Robert Wun de Paris Haute Couture Fashion Week afsluiten. Een van de hoogtepunten was de zwarte mantel waarop een enorme hoeveelheid kristallen het effect geven van regendruppels die naar beneden rollen. Deze zijn met de hand bevestigd en dat nam bij elkaar zo’n 600 uur in beslag.

Modegeschiedenis

De tentoonstelling 'Royals & Rebels' neemt bezoekers mee op reis door Groot-Brittannië en laat zien hoe de Britten hun stempel stevig weten te drukken op de modegeschiedenis. De tentoonstelling is tevens een eerbetoon aan Vivienne Westwood. Hoogtepunten in de tentoonstelling – naast de Rainfall Coat van Wun – zijn de Westwood-trouwjurk die actrice Sarah Jessica Parker droeg in de film 'Sex And The City', twee outfits van Lady Diana en twee hoedjes van koningin Máxima.