mainImage

Sportclubs in gevaar, KNVB gaat actievoeren op Malieveld

25 november 2022, 17:58 uur
Den Haag & Regio

De KNVB gaat komende maandag actievoeren in Den Haag. De voetbalbond vraagt leden van amateurverenigingen om in hun clubshirts naar het Malieveld te komen. Daarna volgt een demonstratie naar de Tweede Kamer.

Met de actie vraagt de KNVB aandacht voor de financiele problemen van veel sportclubs, die de de stijgende energiekosten niet meer kunnen betalen. De Commissie Sport van de Tweede Kamer vergadert maandag over de begroting. Daarbij staat ook het verzoek voor energiecompensatie voor clubs op de agenda.

"Het spel van Oranje op het WK kan ons voetbalhart verwarmen, maar dit weekend staan er ook weer honderdduizenden amateurvoetballers vol passie aan de aftrap van een voetbalwedstrijd", schrijft de KNVB. "Zij willen daarna graag onder een warme douche. Laat het amateurvoetbal deze winter niet in de kou staan."

Noodfonds

Minister Conny Helder van Sport maakte eerder al bekend dat er een noodfonds van zes miljoen euro komt voor de sportclubs, maar volgens de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen is dat bij lange na niet genoeg.

De KNVB zet maandag bussen in om verenigingsbestuurders uit diverse plaatsen naar Den Haag te brengen. Ook de Oranje bus rijdt naar Den Haag.  


Foto: Magalhães (Wikimedia)