Staedion biedt nu ook friends-woningen voor 65+ers aan

17 June 2024, 22:06 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Om senioren de kans te geven een sociale huurwoning te delen, biedt Staedion nu ook een 65+ friends-woning aan in Den Haag. Dit is niet alleen gezellig, maar de twee friends delen ook samen de huur en woonlasten.

"Voor onze nieuw opgeleverde woningen in de Binckhorst maakten we al gebruik van friends-contracten", zegt Tanja Riet, projectmanager Verhuur bij Staedion. "Hiermee hebben we het afgelopen jaar ongeveer 100 friends gehuisvest. Dit waren voornamelijk twintigers met te weinig inschrijftijd om in aanmerking te komen voor een zelfstandige huurwoning. Met het aanbieden van een senioren friends-woning willen we onderzoeken of er ook onder de senioren vraag is naar dit woonconcept.”

Voorheen was het alleen mogelijk om samen te wonen als je een duurzaam gemeenschappelijke huishouden voert, in veel gevallen een liefdesrelatie. Tanja Riet: “Met een friends-contract voor senioren hoeft dit niet en kunnen nu ook twee senioren met elkaar samenwonen in een sociale huurwoning. Je kan dan denken aan een broer en zus die besluiten te gaan samenwonen, of twee alleenstaande vrienden of vriendinnen die dit graag willen. Zij zijn dan samen verantwoordelijk voor het betalen van de huur. En met het gezamenlijk inkomen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een woning waar zij als alleenstaande geen kans op maken. Ook voorkomt het samenwonen het gevoel van eenzaamheid. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via Woonnet Haaglanden.”