Staedion geeft gratis energiebesparende producten weg

23 January 2023, 20:29 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Staedion

Woningcorporatie Staedion in Den Haag geeft gratis energiebesparende producten weg aan huurders. Het gaat om hulpmiddelen als radiatorfolie, een waterbesparende douchekop, brievenbusborstels of een warm dekentje zolang de voorraad strekt. Maandag was de eerste uitdeeldag. Er komen nog vijf andere momenten op evenzoveel lokaties waar huurders langs kunnen komen.

"We zijn met veel zaken bezig om onze huurders te helpen op het gebied van energiebesparing", zegt Marieke Stam, directeur Wonen & Samenleven. "We kijken bijvoorbeeld welke maatregelen we in onze wooncomplexen kunnen nemen om de gemeenschappelijke stookkosten te verminderen. Ook bieden we individuele oplossingen voor huurders met betalingsproblemen. Toch wilden wij nog wat extra’s doen voor onze huurders. Daarom kozen wij ervoor om enkele energiebesparende producten aan onze huurders te geven die direct invloed hebben op de energierekening. We snappen dat dit niet het probleem oplost, maar alle beetjes helpen.”

De komende week staat Staedion nog op vijf locaties in Den Haag met een marktkraam waarbij huurders via een persoonlijke code gratis de energiebesparende producten kunnen ophalen. Huurders krijgen persoonlijk bericht over de data en locaties. Medewerkers van Staedion zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en eventueel huurders te helpen met het plaatsen van de producten in hun woning.