Zoetermeers Dagblad | Taakstraf en voorwaardelijk cel voor aanranding
mainImage

Taakstraf en voorwaardelijk cel voor aanranding

23 oktober 2020, 19:36 uur
Den Haag & Regio

De officier van justitie heeft vrijdag voor de rechtbank in Den Haag een taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden geëist tegen een 23-jarige Hagenaar. De verdachte zou in juni 2018 drie meisjes van 10 en 11 jaar onzedelijk hebben betast en zich daarmee drie keer hebben schuldig gemaakt aan aanranding.

Het gebeurde allemaal tijdens een klasseuitje. Volgens de slachtoffers mochten ze meerdere keren in een attractie omdat er geen rij stond. De verdachte, die hielp bij het vastzetten van de beugels in de karretjes, zou eerst met de meisjes zijn begonnen te praten. Later ging dat verder in opmerkingen over hun uiterlijk, kietelen, in hun zij en buik prikken en knijpen, over hun borst wrijven en ook met zijn hand tussen hun benen, aldus het OM. De meisjes verklaarden dat zij door het kietelen moesten lachen, maar zeiden ondertussen wel dat hij moest stoppen.

De verdachte zegt dat hij niets heeft gedaan. Toen er uiteindelijk wel andere mensen kwamen, wilden de meisjes niet uit de karretjes, zegt hij. Daarom heeft hij ze een beetje in hun zij geprikt wat ze misschien verkeerd hebben begrepen.