Tiende Hofvijver Regatta voor het goede doel

3 June 2023, 12:54 uur
Den Haag & Regio
mainImage
RV De Laak (Twitter)

Vandaag vindt de tiende editie plaats van de Hofvijver Regatta. Een roeiwedstrijd van 200 meter, waarbij bedrijven, politici, studenten en andere geïnteresseerden het tegen elkaar opnemen voor het goede doel.

De volledige opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar het Netwerk Haagse Helpers. Deze in 2017 begonnen organisatie zet Haagse jongeren in om eenzaamheid te bestrijden en kwetsbare stadsgenoten te helpen. Tegelijkertijd biedt Haagse Helpers een community voor deze jonge vrijwilligers.

Met de opbrengsten van de Hofvijver Regatta wil Haagse Helpers een elektrisch aangedreven bakfiets aanschaffen. Deze fiets zal gebruikt worden om mensen thuis met bijvoorbeeld klusspullen te bezoeken en de fiets zal ingezet worden als plaats van ontmoeting.

Wethouder Hilbert Bredemeijer van Sport gaf zaterdag het startschot voor de Hofvijver Regatta.

Tekst gaat door onder foto.

Voorgaande jaren

De Hofvijver Regatta heeft in de afgelopen jaren geld opgehaald voor een groot aantal goede doelen, zoals Unicef, KiKa, Fonds Gehandicaptensport, WNF, Nationaal MS-fonds en het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum. Vorig jaar leverde de Regatta ruim 6.000 euro aan donaties op.