Veel belangstelling voor Baby Groente Tassen in Laak en Escamp

24 May 2024, 11:15 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Stadsdeel Laak (Facebook)

Het is voor ouders vaak een hele opgave om hun kinderen groenten te laten eten. Stichting Baby Groente Tas helpt daarbij. Ouders van kinderen tussen de vier en zes maanden kunnen zich aanmelden voor een wekelijkse maaltijdtas, met daarin twee soorten groenten en recepten.

Daarmee wordt het een stuk leuker en makkelijker om die hapjes met broccoli, pastinaak en bleekselderij naar binnen te krijgen, óók als de levering van de tassen na acht weken stopt.

Inmiddels hebben 155 gezinnen in Laak en Escamp zich voor de Baby Groente Tas aangemeld via een brief van GGD Haaglanden of het CJG. Het gezin Sonmez Yigit kreeg afgelopen week een tas overhandigd door Korrie Louwes, directeur van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag.

Ook mooi: de Baby Groente Tas is niet alleen goed voor baby’s, maar ook duurzaam. In de tas zitten groenten van het seizoen die zoveel mogelijk lokaal worden geteeld tegen een eerlijke prijs. Meer info: Babygroentetas.nl.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Den Haag Werkt.

Staafmixer

Met de Baby Groente Tas ontvangen de jonge gezinnen een tas met verse groenten van het seizoen, recepten, een staafmixer en invriesbakjes. Groente eten wordt zo makkelijk gemaakt. Daarbij krijgen de gezinnen uitleg over waarom het aanleren van groenten eten bij jonge kinderen belangrijk is. Want groenten die kinderen in hun eerste levensjaar leren eten, lusten zij later ook.